top of page

О клубу

Клуб руске борилачке вештине "Св. Александар Невски" је започео са радом у новембру 2016. на Дорћолу. Од тада, присуствовали смо и учествовали на разним међународном семинарима, али и одржали неколико локалних радионица и семинара у сарадњи са тренинг групом из Жаркова.

Зашто баш Св. Александар Невски? Прво, врло кратко и једноставно - прва сала где смо тренирали налазила се иза храма који носи име истог свеца. Друго, књаз Новгородски Александар Невски, а касније и светитељ, био је познат као велики бранитељ тадашње Русије и православља од разних спољних претњи. Он је познат и по чувеној изреци: "кто нам с мечом придет, тот от меча погибет", што у преводу значи "ко нам с мачем дође, од мача ће и погинути". 

Клуб и тренинге води инструктор Никола Смиљанић.

О инструктору

DSC_0320.JPG

Руски Систем Клуб Александар Невски води инструктор Никола Смиљанић. Никола за собом има дуги низ година искуства код једног од оснивача руског Система, Владимира Васиљева. Своју борилачку каријеру је започео још у средњој школи као боксер, али је убрзо пронашао и заљубио се у Систему почетком 2008. Од тада је тренирао редовно у самој централи Системе - "Systema HQ" у Торонту. 2012. Након завршетка студија вратио се у Београд где је тренирао код Милоша Малића у клубу Храст. 2013. је стекао инструкторско звање на семинару у Белгији. 2016. је отворио и покренуо клуб у ком и даље тренира и обучава руски систем Владимира Васиљева и Михаила Рјабка

Никола Смиљанић
Биографија

Инструктори са којима је Никола тренирао и који су утицали на његов раст у борилачким вештинама и као инструктор системе: 

bottom of page